Funkis Flex

Funkis Flex är så kallade flex- eller närdistansstudier vilket innebär att eleven studerar en del genom handledda distansstudier och en del via träffar på skolan eller ute i verksamhetslokalerna.

Vi kommer att använda flipped classroom metodik som innebär webbaserade genomgångar istället för den traditionella föreläsningen i klassrummet. Vi kommer att i hög grad använda oss av IT och teknik i utbildningen. Vi kan idag spela in föreläsningar och lägga upp på lärplattformen Funkis Online för att våra flex-elever dvs för elever som läser på distans, elever som missat ett moment, eller elever som vill repetera får möjlighet att göra detta.

Träffarna på skolan innefattar att diskussioner, gemensamma analyser, träna och tillämpa för att sedan befästa utbildningsinnehållet. Dessa träffar bestäms ofta tidsmässigt tillsammans med eleverna.

Funkis Flex innebär en hög grad av flexibilitet i tid, rum och

Våra utbildningsformer

Funkis FLEX

En distansvariant där samma grundläggande pedagogiska idé gäller, men som ger dig som studerande en större flexibilitet i tid och rum samt möjlighet att genomföra vissa praktiska moment på en arbetsplats.

Funkis LÄR

Reguljära studier, dvs komvuxutbildning inom funktionsvariationsområdet främst inom barn- och fritid, vård- och omsorg samt dessa i kombination med Sfi.

Funkis uppdrag

Funkisgruppen Academy erbjuder kompetensutveckling genom uppdragsutbildningar inom LSS och SoL, vi skräddarsyr utbildningen efter behov. Våra utbildningar är indelade i block där man kan välja en eller flera moduler. De flesta moduler kan också göras som temaföreläsningar på tex medarbetardagar.

Funkis Kombo

Yrkesutbildning i kombination med SFI/SVA fokuserar på att bygga ett funktionellt yrkesspråk parallellt med yrkeskunskaper. Vi bygger alltså språk och yrkeskunskaper samtidigt och kortar således vägen till egenförsörjning.

Senaste nytt

Valbara i Västerås

Valbara i Västerås

Nu är vi valbara i Västerås som utförare av VUX-utbildning inom ”Vård och omsorg” och ”Barn och fritid”. Är du intresserad så tveka inte att ansöka! Det pågår rekrytering hos oss inför uppstarten för våra VUX-utbildningar. Vi står redo att ta emot våra...

läs mer
Funkisgruppen Academy sociala medier

Funkisgruppen Academy sociala medier

Har du sett oss i sociala media? Just nu har vi en kampanj på Facebook för att få fler att välja utbilda sig inom funktionshinderområdet. Läs mer om Funkisgruppen Academys utbildningar här: https://www.facebook.com/FunkisgruppenAcademy/

läs mer
Valbara i Sundbyberg

Valbara i Sundbyberg

Nu är vi valbara i Sundbyberg som utförare av VUX-utbildning inom ”Vård och omsorg” och ”Barn och fritid”. Är du intresserad så tveka inte att ansöka! Det pågår rekrytering hos oss inför uppstarten för våra VUX-utbildningar. Vi står redo att ta emot våra...

läs mer